Zie je door de bomen het bos niet meer?

Hart- en vaatziekten

Gezondere vaten

Wist je dat: vaatschade en breinschade gaan hand in hand. Superbelangrijk om te zorgen voor gezondere vaten. Een van de tekens dat het mis is, is een hoge bloeddruk. Van een hoge bloeddruk merk je zelf meestal niets. Het wordt daarom ook wel een stille sluipmoordenaar genoemd.  Sommige mensen merken vaker een bloedneus, hoofdpijn en meer vocht in de benen. Het is belangrijk om te zorgen dat de bloeddruk goed is, want een hoge bloeddruk verhoogt het risico op hart- en vaatziekten en breinschade.

Behandeling hoge bloeddruk

De behandeling van hoge bloeddruk bestaat uit adviezen voor een gezonde leefstijl en niet alleen minder of geen zout gebruiken. Eventueel wordt dit aangevuld met bloeddrukverlagende medicijnen. Als het goed is krijgt iedereen met medicatie ook leefstijladviezen. Of je ook medicijnen krijgt, is afhankelijk van jouw bloeddruk-waarden en van jouw risico op ziekten.

Wat kun je zelf doen

Als je een hoge bloeddruk zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om die te verlagen:

 • Stoppen met roken
 • Afvallen bij overgewicht
 • Voldoende bewegen (het liefst minimaal een half uur per dag)
 • Leren omgaan met spanningen en stress
 • Gezond eten

Hoge bloeddruk en voeding

Gezond en gevarieerd eten heeft een gunstige invloed op de bloeddruk. Kies voor een gezonde voeding. Eet veel groente en fruit en zo min mogelijk bewerkte producten. Ik vertel je graag meer wat de mogelijkheden zijn om op een natuurlijke manier je bloeddruk te verbeteren.

Verhoogd cholesterol

Heb je een hoog cholesterolgehalte of hyperlipidemie? Wil je hier liever geen  medicijnen voor gebruiken? Met aanpassingen in je voeding kun je het cholesterolgehalte verlagen (eventueel) in combinatie met op jouw afgestemde supplementen.

Cholesterol is een bouwstof voor cellen en hormonen die nodig is. Te veel cholesterol in je bloed verhoogt echter gecombineerd met andere risicofactoren (zoals gewicht en hoge bloeddruk, stress) het risico op hart- en vaatziekten.

Aangezien verhoogd cholesterol een risicofactor is voor hart- en vaatziekten wordt er ook altijd naar de andere risicofactoren tijdens de behandeling gekeken, zoals:

 • Roken
 • Hoog cholesterol
 • Hoge bloeddruk
 • Overgewicht
 • Diabetes
 • Erfelijkheid
 • Stress

Door voeding en aanvullende leefstijladviezen is het vaak mogelijk de cholesterol op een natuurlijke en duurzame manier in balans te brengen.

Maak een afspraak om je voeding en leefstijl te bespreken. Ik maak een persoonlijk voedingsadvies, met aanvullende leefstijladviezen en kan, indien nodig, de juiste voedingssupplementen adviseren.

Maak een afspraak voor een voedingsadvies op maat.

Contact

Carin Bors
Hongarije 6
5673 PR  Nuenen
Je vindt de diëtistenpraktijk achter het woonhuis, gelegen aan de straat met de naam Luiperse.

Telefoon: (040) 284 03 13
E-mail: info@carinbors.nl

Aangesloten bij

NOD= Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten
Fodmap Diëtist
NVD= Nederlandse vereniging v. Diëtisten
Natuurdiëtisten
Gok= Grip op koolhydraten diëtisten

nod z     Fodmapdietist logo zw

 vnd z   ndn z   gok z


KP nr 19900844889
Agb nr 24000048/24001107


Kwaliteitsregister voor Paramedici *
Lipz= Landelijk informatiecentrum paramedische zorg

Social Media


© Copyright Carin Bors - website: Van Dongen Design - Inloggen