Reviews van cliënten

Monique's verhaal

28 december 2020

Oktober 2014 kreeg ik mijn diagnose lipo-lymfoedeem. Op internet stond dat er niks aan te doen was en dat je er maar mee moest leren leven! Wel zou je liposuctie kunnen doen, je armen laten opereren maar dat zou maar een tijdelijke oplossing zizjn. Daar was ik niet blij mee. Zelfs in paniek. Mij werd geadviseerd naar een diëtiste te gaan.

Ik werk als psychoanalytisch hypnotherapeut en paragnost en vraag ook altijd hulp van boven. Ik wilde geen Michelin poppetje worden had nu al zoveel pijn in mijn benen dat we waarschijnlijk een traplift moesten aanschaffen. Ik zat al zesenhalf jaar  met name bij langere afstanden in een rolstoel die kreeg ik voor mijn verjaardag in 2008. Als de kat op schoot sprong kreeg ik een pijnscheut in mijn benen. Mijn huid voelde alsof het op springen stond. Ik hield heel veel vocht en vet vast logisch lipo lymfoedeem.

Ik stapte bij Carin binnen zonder hoop, met een hoop gewicht in hoofd en lijf. Ze bleek heel vriendelijk en begripvol en wist wat voor pad ik moest gaan lopen. Zij gaf mij het advies om bloed te laten prikken op bepaalde vitamines en gaf adviezen hoe het eetpatroon al aan te passen. Na 3 weken waren er 3 kilo af.  We hebben een Imupro test laten doen, dit is een bloedonderzoek op IgG om te kijken of ik misschien voedsel-allergieën heb waardoor het lichaam ontstekingen aan maakt. Dit onderzoek wordt helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraar in Nederland, de kosten voor de Imupro compleet €419. Ik vond dat veel geld, maar besloot toch om dit er aan uit te geven.  Daar heb ik nooit spijt van gehad er bleken maar liefst 46 allergieën. Ik kreeg de uitslag op 2 december 2014. Carin vroeg mij: wanneer wil je beginnen, voor de feestdagen of in januari. Ik dacht: ik ga mezelf toch niet vergiftigen als ik nu weet dat ik daar niet tegen kan. En ben dus meteen begonnen met alles weg te laten wat ik voorlopig niet mocht hebben. Er was op 300 voedingsmiddelen getest dus er bleven nog 250 dingen over die ik wel mocht eten. Samen hebben we gekeken wat nodig was om gezond te worden.  Zij is ook mijn stok achter de deur om niet te snoepen. Ik ging eerst om de 3 weken daarna om de 6 weken en nu jaren later een keer per half jaar. Ik begon al heel snel af te vallen nadat ik me aan mijn nieuwe eetwijze ging houden. Koolhydraatarm, geen gluten, geen suiker en een heleboel niet. Ik ben per consult gelukkiger geworden.

De resultaten:

  • Na 3 maanden was ik uit de rolstoel!
  • Na 9 maanden had ik geen hielspoor meer.
  • 30 kilo afgevallen.
  • Ik heb geen leesbril meer nodig en ook geen dag bril.
  • Mijn fibromyalgie die ik al vanaf mijn 17e had bleek ook hier mee te maken te hebben ging ook weg.
  • Veel minder ontstekingen.
  • Kortom ik heb mijn leven terug!  

Carin blijft mijn stok achter de deur nu 6 jaar later.

Haar begrip, vriendelijkheid en nooit veroordelende houding, maar wel duidelijk uitleggend wat voeding voor je kan betekenen is helpend! 

Lieve groetjes, Monique.  

Contact

Carin Bors
Hongarije 6
5673 PR  Nuenen
Je vindt de diëtistenpraktijk achter het woonhuis, gelegen aan de straat met de naam Luiperse.

Telefoon: (040) 284 03 13
E-mail: info@carinbors.nl

Aangesloten bij

NOD= Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten
Fodmap Diëtist
NVD= Nederlandse vereniging v. Diëtisten
Natuurdiëtisten
Gok= Grip op koolhydraten diëtisten

nod z     Fodmapdietist logo zw

 vnd z   ndn z   gok z


KP nr 19900844889
Agb nr 24000048/24001107


Kwaliteitsregister voor Paramedici *
Lipz= Landelijk informatiecentrum paramedische zorg

Social Media


© Copyright Carin Bors - website: Van Dongen Design - Inloggen